15.–16.3. • Ilosaari

J. Karjalainen

J. Karjalainen

J. Karjalainen on J. Karjalainen. Lukemattomia klassikoita säveltänyt ja sanoittanut mies tuskin muuta esittelyä kaipaa. Lunta Ilosaaressa -tapahtuman perjantaina saamme nauttia miehen ja hänen bändinsä laajasta tuotannosta.

Jarkko Martikainen & Luotetut miehet

Jarkko Martikainen & Luotetut miehet

Armoitettu sanaseppo Jarkko Martikainen on kutsunut kokoon Luotetut miehet ja palaa Joensuuhun rokkaamaan. Luotettujen miesten kanssa Martikaisen tekstien tarkasti jokapäiväistä todellisuutta havainnoivat kiteytykset puetaan komeaan musiikillisen asuun, jossa sädehtivät sekä herkät että räväkät sävyt. Sukupolvensa tärkeimpiin kuuluva laulaja-lauluntekijä on edelleen voimiensa tunnossa.

PS. Kyllä siellä keikalla kuullaan varmasti myös muutama YUP-klassikko. Ihan vain siis rankoille ankoille ynnä muille kavereille tiedoksi.

Sanni

Sanni

SANNI laulaa kirjoittavansa lauluja vielä 2080-luvulla, mutta jo nyt voidaan todeta, että tämä laulaja-lauluntekijä on ottanut suvereenisti haltuunsa 2010-luvun Suomen popmusiikkiskenessä. Vasta 25-vuotias Sanni Kurkisuo kirjoittaa koskettavia, riemastuttavia ja tarkkanäköisiä lauluja aikuiseksi kasvamisen kipukohdista, ihmissuhteista, muiden odotuksista ja uhmasta.

SANNIn kolme menestyksekästä täyspitkää albumia, Sotke mutLelu ja Sanni, ovat täynnä hittejä ja korvamatoja, joita on laulettu ja varmasti lauletaan automatkoilla ja festareilla. Energisen lavaesiintymisen lisäksi SANNI on vakuuttanut yleisönsä Vain elämää -ohjelman eri kausilla, luoden jokaisesta cover-biisistä tuoreen ja itsensä näköisen hitin. Tätä mimmiä on kaivattu ja odotettu laittamaan bileet pystyyn, joten tervetuloa talviseen Ilosaareen, SANNI!

Ruusut

Ruusut

Käsittämättömän kovan luokan tekijöistä koostuva Ruusut voisi hyvinkin olla kotimaisen musiikin The Avengers tai Justice League. Kokoonpanoon kuuluvat Disco Ensemblestä ja Hisseristä tuttu Miikka Koivisto, The Hearingin ja Pintandwefallin Ringa Manner, Citymanin Alpo Nummelin ja muun muassa Solanosta tuttu Samuli Kukkola. Lisäksi bändin debyyttilevyn teossa ovat olleet mukana tuottaja Artturi Taira ja kirjailija Lauri Levola. On siis sanomattakin selvää että yhtye toimii niin etkoilla, juhlilla kuin jatkoillakin.

Ruusut on yhdistelmä tarttuvia popsävellyksiä, kulmikasta elektronista sykettä, ajatuksia herättävää lyriikkaa ja huomiselta haisevaa tuotantoa. Tule todistamaan kun Ruusut tuo hienkatkuiset megajytätanssit Ilosaaren ytimeen!

Luukas Oja

Luukas Oja

Luukas Oja on vahvassa nosteessa oleva joensuulainen uuden sukupolven rockbändi. Kokoonpanon kappale "Muijista" pääsi viime vuoden puolella YleX:n nosteeseen ja vastaanotto on niin musamedioissa, kuin muutoinkin ollut innostunutta. Bändiä on verrattu jopa alkuaikoje  PMMP:hen, eli räväkkää menoa on luvassa. Luukas Ojaa kuullaan Lunta Ilosaaressa tapahtuman lauantaina.

Ville Saarenketo

Ville Saarenketo

Ville Saarenketo on stand up -muusikko. Mies saa jutuillaan vedet silmiin, mutta musiikki on keikoilla vahvasti mukana ja hän hämmästyttääkin monet soittotaidoillaan. Villeä kuullaan Lunta Ilosaaressa perjantaina.

Anitta Ahonen

Anitta Ahonen

Anitta Ahonen on pitkän linjan stand up koomikko, jonka tarinoille harva jää kylmäksi. Ison A:n tyyliin kuuluu suora ja napakka tarinointi elämän pienistä ja suurista ilmiöistä. Lunta Ilosaaressa -tapahtumassa Anitta avaa sanaisen arkkunsa perjantaina.

Rorschächin Tahrat

Rorschächin Tahrat

Rorschächin Tahrat on vuonna 2014 perustettu, suomenkielistä rockmusiikkia esittävä yhtye. Yhtyeen kappaleet kuvaavat suomalaista sielunmaisemaa ja yksilön vaikeuksia modernissa maailmassa, unohtamatta kuitenkaan sitä pientä valon pilkahdusta. Yhtyeen jäsenten laaja musiikillinen tausta takaa kappaleiden monipuolisuuden ja yleisö pääseekin keikoilla tanssahtelemasta valssin askeleista aina pyörittämään hiuksiansa, kuin tuulimyllyä. Rorschächin Tahrat nähdään Lunta Ilosaaressa -tapahtumassa Kerubin salissa perjantaina klo 21.30.

 

Heiduška

Heiduška

Heiduška a.k.a. Heidi Niinimäki on uuden aallon muusikko ja lauluntekijä, joka ei kumartele nykytrendeille. Mystiset ja tunnelmoivat biisit ovat koskettavia ja puhuttelevia, kuitenkin leikkisyytensä ja keveytensä säilyttäen. Välillä kerronta on hyvinkin henkilökohtaista zoomailua ja välillä leijutaan universaaleissa sfääreissä. Kerubin salissa näemme tämän perjantaina klo 20.30.

Vitos

Vitos

VITOS on Joensuulainen hip-hop duo, joka koostuu kahdesta tuottaja-artistista Wiisistä ja Thomazista. Yhtyen on osa JNZ Sound -kollektiivia. Duo työstää jenkkityylistä modernia soundia omaperäisellä otteella. Duo nousi kellareista julkisuuteen ensimmäisellä sinkullaan Katumaisema, jonka laadukas biitti ja kotiseuturakkaat, itsevarmat riimit herättivät muun muassa YleX:n ja Rumban huomion. Lunta Ilosaaressa Vitos nousee Kerubin salin lavalle lauantaina klo 20.30.

Pasa

Pasa

2000-luvun alussa lapsuudenystävysten perustama Pasa julkaisi debyyttialbuminsa syksyllä 2011. Samana vuonna bändi valittiin musiikkialan ammattilaisten järjestämään Tulevaisuuden tusina -äänestykseen sekä Emma-tulokasehdokkaaksi vuonna 2012. Sen jälkeen yhtye jäi pitkälle tauolla ja on valmistellut toista pitkäsoittoaan kaikessa rauhassa. Uudelta albumilta julkaistiin keväästä 2017 eteenpäin viisi singleä kunnes Pasan toinen albumi, ’Meistä piti tulla’ ilmestyi vihdoin tammikuussa 2019 vieden yhtyeen jälleen tien päälle julkaisukiertueen merkeissä. Pasaa kuullaan Kerubin salin lavalla lauantaina klo 21.30.